Jeugd met een Opdracht Internationaal

Jeugd met een Opdracht (Youth with a Mission) heeft duizenden fulltime zendelingen en honderden bedieningen in bijna ieder land op de wereld. Er zijn ontzettend veel manieren waarop je betrokken kunt zijn bij Jeugd met een Opdracht. Wie weet is je bezoek aan deze website de start van een nieuw avontuur voor jou! 🙂

Het werk van Jeugd met een Opdracht kent 3 peilers, te weten:

  • Training & Discipelschap
  • Evangelisatie & Kerkplanting
  • Hulpverlening

Jeugd met een Opdracht internationaal is opgericht in 1960 in Noord-Amerika. De focus lag toen vooral op het motiveren van jongeren voor korte zendingsreizen in het buitenland.  Loren Cunningham, oprichter van Jeugd met een Opdracht, gelooft dat een theologische opleiding mensen niet  perse toerust om God te dienen.  Het is ook niet zo dat je een theologische opleiding nodig hebt  voordat je de liefde van Jezus door kan geven aan anderen. Inmiddels is het voor veel organisaties en kerken normaal als groepen mensen voor een korte zendingsreis naar het buitenland gaan. In de afgelopen 40 jaar is JmeO uitgegroeid tot meer dan 19.000 reguliere vrijwilligers en zendelingen in meer dan 1.000 basissen op elk continent en in meer dan 170 landen over de hele wereld.

In 2010 vierde Jeugd met een Opdracht wereldwijd zijn 50-jarig bestaan.  ​​Loren Cunningham vertelde toen:  “Ik denk dat de toekomst nog zo veel heerlijker zal zijn dan het verleden. Dat is wat ik verwacht. ” En wij verwachten dit met hem en zien uit naar wat God komende jaren door ons heen gaat doen!  Voor meer informatie over de geschiedenis van Jeugd met een Opdracht Internationaal raden wij je aan het boek lezen ‘Is dit echt van U Heer?’ geschreven door Loren Cunningham.